O primă creșă urmează să fie amenajată pentru copiii angajaților în cadrul unei direcții municipale

O creșă urmează să fie amenajată în cadrul Direcției generale cultură și patrimoniu cultural. Este un proiect pilot inițiat de Primăria Chișinău care vine în sprijinul părinților și creează locuri de muncă prietenoase acestora. Potrivit municipalității, creșele la locul de muncă sunt tot mai populare. Și asta pentru că părinții își doresc să se încadreze mai rapid în câmpul muncii, iar angajatorii să le ofere mai multe posibilități tinerilor specialiști, transmite IPN.

Practica Uniunii Europene a arătat că pentru o participare deplină a femeilor pe piața forței de muncă este nevoie de mai multe oportunități pentru ca tinerii părinți să acceseze servicii de îngrijire a copiilor și să poată combina eficient viața profesională cu cea de familie. Primăria Chișinău menționează că, în curând, angajații direcției care au copii mici vor putea reveni la muncă, fiind siguri că copiii lor se află în grijă și siguranță. 

„În final, cu suportul UN Women Moldova, vom avea spații destinate pentru activități, dotate cu mobilier și echipamente, spații pentru somn, alimentație, grup sanitar”, precizează municipalitatea. Chiar și atunci când revin la muncă, părinții primesc și indemnizația pentru îngrijirea copilului conform schemei selectate.

Pentru acest proiect, Direcția generală cultură și patrimoniu cultural a preconizat un buget de aproximativ 445 de mii de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.