O persoană din stânga Nistrului confimată cu COVID-19 a murit

O femeie de 55 de ani din stânga Nistrului, cu COVID-19, s-a stins din viață. Prezența noului tip de coronavirus a fost confirmată post-mortem, femeia fiind  internată cu pneumonie bilaterală. Ministerul de facto al afacerilor interne de la Tiraspol anunță despre alte două decese la spitalul de boli infecțioase de la Slobozia. Într-un caz s-a stabilit că pacientul nu avea COVID-19, iar în al doilea rezultatele nu sunt gata, transmite IPN.

Autoritățile din regiune informează că femeia decedată este din Tiraspol. Acesta a fost internată de urgență la spitalul de boli infecțioase duminică, 29 martie. Anterior, s-a aflat la Spitalul Clinic Republican, cu pneumonie bilaterală, în secția de pulmonologie, într-o boxă cu un bărbat confirmat anterior cu COVID-19. Medicii de la spitalul din Slobozia au evaluat starea femeii ca fiind gravă, pacienta fiind conectată la respirație asistată, însă după aproximativ o oră s-a stins din viață.

Pacienta suferea de diabet, avea probleme cardiace, iar pneumonia bilaterală a devenit o complicație a infecției cu coronavirus.

Solicitată de IPN, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, a declarat că deocamdată nu sunt informații oficiale despre acest caz.

Autoritățile transnistrene anunță despre șase cazuri noi confirmate cu COVID-19, numărul acestora în regiune ajungând la 24.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.