O persoană a murit în urma unei deflagrații produse în sectorul Râșcani

O deflagrație s-a produs în această dimineață, 17 februarie, într-un bloc de locuit din bulevardul Moscova, 20 din capitală. Explozia a avut loc într-un apartament de la etajul șapte. În urma deflagrației, în locuință a fost depistată o persoană decedată.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la numărul de urgență 112 a fost recepționat în jurul orei 06.30. La fața locului au fost îndreptate două echipaje care au deblocat ușa apartamentului. Pompierii au intervenit pentru a stinge un incendiu care izbucnit în urma exploziei.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a declarat că în urma deflagrației nu au fost afectate alte locuințe. Persoana decedată este un bărbat de 65 de ani.

Ofițerul de presă al Direcției de poliție a capitalei, Natalia Stati, a declarat că în locuință a fost depistată o butelie de gaz, însă nu aceasta a explodat. O scurgere de gaze nu este totuși exclusă. A fost inițiată o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat și cauza exactă a morții bărbatului, care este și proprietarul apartamentului.

În octombrie 2018, o explozie a avut loc într-o scară a blocului locativ din bulevardul Moscova, 11/5, în urma unei scurgeri de gaze de la o butelie. Mai multe apartamente de la trei etaje au fost distruse. Cinci oameni au murit, printre care și un copil. Cauza penală a fost încetată deoarece proprietara apartamentului unde a avut loc explozia a decedat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.