O nouă ședință a Parlamentului, fără cvorum

Și ședința de astăzi, 3 iulie, a Parlamentului nu s-a ținut din cauza lipsei de cvorum, după ce în plen s-au prezentat doar deputații Partidului Socialiștilor și cei ai Partidului Democrat. În sala plenului a venit premierul Ion Chicu, care urma să prezinte proiectele pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața legislativului, transmite IPN.

La începutul ședinței, în sală erau doar 49 de deputați din cei 101. De la ședință lipseau deputații Ilan Șor, Ștefan Gațcan, Vladimir Andronache, cei din Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate, Grupul Pro Moldova și cei din Partidul Șor.

„Din păcate, văd că colegii noștri din cealaltă parte boicotează în continuare ședință. De aceea, constat lipsa cvorumului. Ședința nu a fost deschisă. Mulțumesc tututror pentru participare”, a declarat președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Data următoarei ședințe urmează să fie decisă de către Biroul Permanent, care se va convoca săptămâna viitoare.

Nici joi premierul Ion Chicu nu a putut prezenta proiectele pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața legislativului, din același motiv: deputații din opoziție nu s-au prezentat la ședință.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.