O fetiţă de doi ani a scăpat cu viață după ce a căzut de la etajul 5

O fetiţă de doi ani, din Ungheni, a scăpat cu viață după ce a căzut de la etajul cinci al unui bloc locativ. Copilul era cu părinții acasă, dar a fost lăsat singur în cameră, cu geamul deschis.

Potrivit Serviciului de Gardă din Ungheni, fetița a căzut la etajul doi, pe un acoperiş din ţiglă metalică. Imediat a fost transportată la Spitalul Raional Ungheni. Minora se află în afara oricărui pericol, a confirmat Cristina Vicol, ofiţer de presă al Inspectoratul de Poliţie Ungheni, solicitată de IPN.

Cristina Vicol a mai spus că fetița este educată într-o familie completă, în care mai cresc doi minori. Până acum, familia nu se afla în vizorul autorităților. După acest incident, va fi completată fişa de sesizare a cazului suspect de violenţă, neglijare, exploatare şi trafic a copilului.

Actualizare /14:21/ Contactată de IPN, Maria Buruiană, medic în Secția pediatrie a Spitalului Raional Ungheni spune că fetița a fost transferată din Secția reanimare în Secția de pediatrie. Starea ei la momentul actual este satisfăcătoare.

Autoritățile atenționează adulții să nu lase geamurile deschise dacă în casă sunt copii. Micuții sunt curioși și tentați să urce și să privească afară. O capcană sunt plasele de la ferestre, care nu sunt sigure, iar copiii se sprijină de ele și se produc tragedii. Inspectoratul General al Poliției recomandă adulților să le explice minorilor despre acest pericol, de la cea mai mică vârstă, chiar dacă cred că micuții nu înțeleg. Scaunele, canapelele, fotoliile și alte piese de mobilier vor fi mutate mai departe de geam pentru a exclude accesul la pervaz. Ferestrele e nevoie să fie blocate cu mecanisme speciale, iar copii vor fi supravegheați neîntrerupt. 

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.