O butelie de gaz a fost evacuată dintr-un apartament din sectorul Botanica

O butelie de gaz a fost evacuată, aseară, dintr-un apartament din bulevardul Dacia, sectorul Botanica al capitalei. Intervenția pompierilor a avut loc după ce într-o scară a blocului locuitorii au simțit miros de gaze. Locuința este conectată doar la rețeaua de energie electrică, nu și la cea de gaze naturale. Timp de câteva ore, blocul a fost deconectat de la rețea, iar locatarii au fost evacuați, transmite IPN.

Vasile Moroi, șeful Secției locativ-comunale din cadrul Preturii Botanica, a scris pe Facebook că problema a fost semnalată de către un locatar. Timp de patru ore a avut loc examinarea insistentă a etajului tehnic al blocului, a tuturor apartamentelor, debaralelor de la etaje, a subsolului etc. Butelia a fost găsită într-un  apartament de la etajul întâi. Echipa de intervenție a forțat ușa pentru a intra în locuință. Proprietarul acestuia nu era acasă, dar la telefon a spus că nu are butelie de gaz în apartament.

Cazul este documentat de organele competente. Pretura Botanica va face verificări și în alte blocuri locative care nu sunt conectate la rețeaua de alimentare cu gaze naturale în vederea identificării persoanelor care utilizează butelii de gaze în apartamente și pun în pericol viața altor locatari din bloc.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că în bucătăria apartamentului a fost depistată butelia cu gaz propan-butan, iar scurgerea de gaz a avut loc din cauza robinetului defect.

Referitor la acest caz, vicepretorul Vitalie Jacot a scris, la fel pe Facebook, că dacă se producea o deflagrație, luând în considerație faptul că era primul etaj, dar și faptul că blocul nu e „monolit”, consecințele ar fi fost mai grave ca în sectorul Râșcani.

În octombrie anul trecut, o explozie a avut loc într-o scară a blocului locativ din bulevardul Moscova, 11/5, în urma unei scurgeri de gaze de la o butelie. Mai multe apartamente de la trei etaje au fost distruse. Cinci oameni au murit, printre care și un copil. Cauza penală a fost încetată deoarece proprietara apartamentului unde a avut loc explozia a decedat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.