O bătrână din Tartaul, Cantemir, a murit în urma unui incendiu

O femeie de 88 de ani și-a pierdut viața în timpul unui incendiu produs în această dimineață în satul Tartaul, raionul Cantemir. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență menționează într-un comunicat de presă că incendiul s-a produs din cauza sobei defecte, transmite IPN.

Potrivit IGSU, incendiul s-a autostins, fără a fi observat de oamenii din preajmă, iar cadavrul femeii a fost găsit de către feciorul acesteia, care a alertat serviciile de urgență. Preliminar s-a stabilit că femeia s-a intoxicat cu monoxid de carbon de la fumul emanat. În urma arderii au fost afectate unele bunurile materiale din interior.

Solicitată de IPN, Liliana Pușcașu, ofițer de presă al IGSU a precizat că locuința femeii era una veche, nu avea detector de fum, nici campania de instalare a acestora nu ajunsese în localitatea dată.

Surse din cadrul Primăriei au spus pentru IPN că femeia locuia într-o ogradă cu fiul și familia acestuia. Familia nu era una vulnerabilă.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au avut loc 1521 de incendii în care și-au pierdut viața 105 persoane.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.