O acțiune de salubrizare națională este organizată pe 16 septembrie

Peste o sută de autorități publice locale și organizații non-guvernamentale s-au înscris în campania Ziua Mondială a Curățeniei 2023 organizată de Ministerul Mediului. Secretarul de stat, Grigore Stratulat, a precizat că acest număr indică o atenție sporită a publicului față de problema mediului. Ministerul îndeamnă autoritățile publice locale, organizațiile non-guvernamentale și populație să participe la acțiunea de salubrizare organizată în ziua de 16 septembrie la nivel național, transmite IPN.

Ziua Mondială a Curățeniei 2023 este nu doar o companie de salubrizare, ci și un instrument care ne permite să aducem împreună eforturile tuturor participanților pentru a accelera procesul de tranziție la economie circulară și dezvoltarea durabilă. Anul acesta campania va culmina în dată de 16 septembrie, când atât Ministerul Mediului, cât și alte organizații, autorități publice locale care participă la acest eveniment, după ce au identificat un loc, vor ieși în teren și vor face acest loc mai curat și mai verde, a spus Grigore Stratulat.

Secretarul de stat a comunicat că acest eveniment vine după ce în luna iulie a fost organizată altă campanie: „Iulie fără plastic”, care a promovat reducerea consumului de plastic sau trecerea la alte produse care ar minimiza consumul de plastic. Ziua Mondială a Curățeniei 2023 procedează evenimentul Inspectoratului pentru protecție a mediului – Bilunarul ecologic, care se va desfășura în septembrie-octombrie și se va finaliza la început de noiembrie 2023. Autoritățile propun să identifice locurile unde populația aruncă neautorizat deșeurile și să le curețe.

Ziua Mondială a Curățeniei este marcată anual în a treia sâmbătă a lunii septembrie. La acțiune au aderat 191 de țări.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.