Numărul organizațiilor care pot beneficia de mecanismul 2% a crescut

Numărul organizațiilor care pot beneficia de mecanismul 2% în anul 2020 a crescut cu 15%, comparativ cu anul trecut, și constituie 844. Dintre acestea, 87% sunt asociații obștești, fundații și instituții private, iar 13% sunt culte religioase și părțile lor componente. Lista beneficiarilor a fost prezentată de Agenția Servicii Publice, autoritatea care recepționează cererile de înregistrare la mecanismul 2% în fiecare an, transmite IPN.

Centrul de Resurse Juridice din Moldova menționează că tot mai multe organizații neguvernamentale pot beneficia de procesul în care persoanele fizice plătitoare de impozite direcționează 2% din suma impozitului pe venit obținut în anul precedent.

Organizațiile care se regăsesc în lista beneficiarilor 2% pot deja să înceapă campania de informare și atragere a susținătorilor, întrucât perioada de depunere a declarațiilor cu privire la impozitul pe venit și implicit de efectuare a desenării procentuale a început la 1 ianuarie și va dura până la finele lunii aprilie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.