Numărul cazurilor de COVID-19 a depășit 44 de mii

Numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 44 361, după ce Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a raportat astăzi, 16 septembrie, 627 de cazuri noi. 15 oameni au mai pierdut lupta cu boala, bilanțul deceselor asociate noului coronavirus urcând la 1 159 de cazuri, transmite IPN.

Printre persoanele decedate sunt șapte femei cu vârstele cuprinse între 46 și 84 de ani, dar și opt bărbați, cu vârstele cuprinse între 42 și 94 de ani. Cele mai multe persoane sunt din municipiul Chișinău.

În total, astăzi au fost efectuate 2 868 de teste, dintre care 2 600 – primar, iar restul repetat. Constantin Rîmiș, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a declarat că din cele 627 de cazuri confirmate, 37 sunt în rândul lucrătorilor medicali din mai multe instituții. Potrivit lui, se menține mare numărul pacienților cu COVID-19 aflați în stare gravă – 564. 38 de pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Directorul interimar al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Vasile Guștiuc, a menționat că în perioada 9-15 septembrie, au fost supuse verificărilor 112 de obiective din comerț, frizerii, instituții medicale, de învățământ etc. La 15 din obiective, au fost constatate diverse neconformități.

Potrivit lui, o situație ieșită din comun a fost înregistrată în municipiul Chișinău, ca urmare a sesizării parvenite de la un cetățean. Specialiștii au depistat că pe strada Doina activa o instituție de educație timpurie, organizată de un ONG, în cadrul căreia se aflau 15 copii. Instituția nu dispunea de niciun act permisiv. De asemenea, nu erau respectate măsurile anti-COVID-19. A fost dispusă sistarea activității acestei instituții.

Sergiu Golovaci, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că se atestă o relaxare neclară din partea cetățenilor, ba chiar lipsa de dorință de a respecta măsurile impuse. Pe parcursul săptămânii precedente au fost constatate 726 de contravenții.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE