„Nu mai găsim presă nici pe arterele centrale, nici pe cele secundare ale capitalei”

Molpresa Grup SRL solicită autorităților municipale să întreprindă măsuri urgente pentru a asigura continuitatea distribuției presei periodice în Chișinău. Joi, într-o conferință de presă la IPN, conducerea companiei s-a plâns pe faptul că preturile de sector, sub pretextul elaborării unei noi concepții de amplasare a unităților de comerț, refuză să prelungească valabilitatea autorizațiilor și au început evacuarea chioșcurilor.

Directorul Molpresa Grup SRL, Viorel Filimon, nu vrea să creadă că prin astfel de acțiuni autoritățile locale conștient pun piedici sau acționează intenționat în vederea lichidării distribuției presei periodice. În opinia sa, dreptul consumatorului de a-și alege singur sursa de informație nu poate fi sechestrat sau lichidat de o instituție sau persoană. „Doar prin susținere, condiții democratice, prin informare, care urmează a fi de partea cetățeanului, pot și trebuie create condiții în care cetățeanul singur să-și aleagă sursa și modalitatea de informare”, a spus directorul.

Vicedirectorul companiei, Adrian Racu, a menționat că nu există sprijinul autorităților în a informa populația corect, echidistant, din mai multe surse. Deși au fost înaintate demersuri ca să se facă excepții pentru chioșcurile care distribuie ziare, rezultatele nu sunt favorabile.

Igor Blanari, vicedirector, spune că acțiunile preturilor de evacuare forțată a gheretelor sunt „atacuri asupra instituțiilor de distribuție a ziarelor, asupra presei în general”. „Nu mai găsim presă nici pe arterele centrale, nici pe arterele secundare ale capitalei”, a spus vicedirectorul.

Conducerea Moldpresa Grup SRL spune că, dacă nu se vor lua măsuri, presa scrisă va dispărea, iar articolul 32 din Constituție (Libertatea opiniei și a exprimării) își va pierde sensul.

  • Igor Blanari despre lichidarea presei scrise
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.