Noul director „Apă-Canal Chișinău” a inspectat o parte dintre obiectivele strategice

Noul director general al întreprinderii „Apă-Canal Chișinău”, Valeriu Meșca, și-a început activitatea cu o inspecție la Stația de Epurare și la Departamentul Mentenanță. Acesta și-a asumat continuarea proiectelor derulate, spunând că în scurt timp va veni cu un plan de acțiuni menite să mențină indicii economici atinși și chiar să îi îmbunătățească, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al furnizorului de apă.

La Stația de Epurare, Valeriu Meșca a inspectat șantierul pe care este în proces de finalizare construcția plăcilor de beton pe care vor fi amplasate două centrifuge noi, care vor prelucra nămolul mai repede ca în prezent. Directorul a dat asigurări că instalarea centrifugelor se va face în termenele prevăzute în contract. „Furnizorul de apă a cumpărat centrifugele din sursele proprii, cheltuind opt milioane de lei. Acestea vor permite nu doar tratarea nămolul conform standardelor europene, dar ne va aduce și economii, întrucât nu va mai trebui sa cumpărăm din Olanda sacii geotube, cum o făceam până în prezent”, a constatat Valeriu Meșca. 

După Stația de Epurare, directorul a vizitat și Departamentul Mentenanță, în cadrul căruia au loc lucrări de reparare a utilajelor, reparații curente ale blocurilor administrative subordonate furnizorului de apă. Directorul a fot informat despre faptul că,cele 240 de mașini din dotare, majoritatea fiind vechi, se defectează des și le dau mari bătăi de cap muncitorilor. Valeriu Meșca a solicitat responsabililor să facă o evaluare a cheltuielilor de întreținere a mașinilor din dotare, pentru a vedea ce e mai avantajos: să fie reparate sau cumpărate altele noi.

La finalul inspecției, Valeriu Meșca a declarat că își propune să continue proiectele lansate și s-a arătat mulțumit de faptul că întreprinderea a înregistrat în anul trecut un profit de 9,5 milioane de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE