Noua versiune a SIA „e-Factura”, lansată în exploatare industrială

Contribuabilii pot utiliza, începând de astăzi, 1 iulie, noua versiune a sistemului informațional automatizat de creare și circulație a facturilor fiscale electronice (SIA) „e-Factura”, lansată în exploatare industrială. SIA „e - Factura” poate fi accesată în mod automatizat prin intermediul sistemului „Cabinetul personal al contribuabilului” de pe portalul https://www.sfs.md, transmite IPN.

Noua versiune a serviciului electronic a fost elaborată și este gestionată de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe, administrator tehnico-tehnologic al sistemului informațional integrat al Serviciului Fiscal de Stat.

Directorul CTIF, Vitalie Coceban, a declarat că elaborarea și lansarea noii versiuni a sistemului „e-Factura” este una din cele mai importante proiecte din agenda anului curent, subliniind că echipa de specialiști IT ai instituției a reușit să facă față acestei provocări. „Lansarea în termen a sistemului „e-Factura” demonstrează că echipa instituției are capacitatea de a implementa proiecte digitale complexe de anvergură națională”, a menționat Vitalie Coceban, citat într-un comunicat de presă al CTIF.

El a îndemnat agenții economici să utilizeze mai activ serviciul „e-Factura” pentru a se convinge că acesta este un instrument comod, eficient și operativ în documentarea tranzacțiilor, interacțiunea cu SFS și îndeplinirea obligațiilor fiscale. „Toate funcționalitățile dezvoltate, dar și funcționalitățile noi ale sistemului „e-Factura” au scopul de a simplifica procesele de circulație a facturilor fiscale electronice și a ușura astfel activitatea agenților economici”, a notat Vitalie Coceban.

CTIF a desfășurat, în perioada 1-30 iunie, testarea funcționalităților și componentelor noii versiuni a SIA „e-Factura” la care au participat mai mulți utilizatori din cadrul a circa 120 de entități. Pentru a oferi agenților economici posibilitatea de a integra sistemele proprii de contabilitate cu SIA „e-Factura” prin intermediul aplicației API eFactura, CTIF va acorda în continuare solicitanților acces la platforma de test a sistemului. Detalii despre obținerea accesului la platforma de test pot fi găsite pe pagina CTIF.

Pentru consultații cu privire la funcționalitățile noii versiuni a sistemului „e-Factura”, persoanele interesate pot apela Centrul unic de apel 080001525 al SFS sau Centrul de apel al CTIF 022 822222.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.