Norvegia va aloca 50 de milioane de euro pentru Republica Moldova

Norvegia va aloca 50 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul Summitului Comunității Politice Europene, care are loc la Bulboaca, în timpul unor declarații de presă comune făcute de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și premierul Norvegiei, Jonas Gahr Støre, transmite IPN.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și-a exprimat încrederea că parteneriatul dintre cele două state va deveni și mai strâns și a mulțumit Norvegiei pentru suportul acordat. „Vreau să-i mulțumesc domnului prim-ministru pentru sprijinul pe care îl acordă Norvegia Republicii Moldova și pentru decizia recentă, despre aceste aproximativ 50 de milioane de euro care urmează să fie alocați Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a continuat prin a spune că încă urmează să se discute despre cum vor fi folosite aceste resurse, dar a menționat că sunt resurse importante pentru Republica Moldova „acum când trecem prin această perioadă complicată care vine în urma războiului, în urma agresiunii începute de Federația Rusă împotriva Ucrainei”.

Premierul Norvegiei, Jonas Gahr Støre, a apreciat modul în care Summitul Comunității Politice Europene a fost organizat în Republica Moldova și a declarat că prezența liderilor europeni la această reuniune este o dovadă în plus a suportului de care se bucură Moldova la nivel european.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.