Noi prevederi privind acordarea ajutorului social

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind modificarea și completarea Legii cu privire la ajutorul social, care au drept scop eficientizarea mecanismului de implementare a Programului de ajutor social, transmite IPN.

Astfel, conform documentului, indexarea venitului lunar minim garantat va fi efectuată anual, reieșind din creșterea indicelui prețurilor de consum pentru anul precedent.

Totodată, se prevede responsabilizarea beneficiarilor de ajutor social. În acest sens, familiile beneficiare de ajutor social și structurile teritoriale de asistență socială vor semna un acord de cooperare în care va fi reglementată răspunderea asumată de ambele părți. Astfel, solicitanții vor trebui să prezinte informații complete și veridice organului cu drept de stabilire. Va fi creată o comisie care va verifica corectitudinea utilizării ajutorului social conform angajamentelor stipulate în acord.

De asemenea, este prevăzută tragerea la răspundere disciplinară, civilă sau contravențională a reprezentanților structurilor teritoriale de asistență socială, pentru încălcarea termenelor de luare a deciziilor privind acordarea ajutorului social.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.