Noi pretendenți la funcția de primar al municipiului Bălți

Lista celor care își doresc să ajungă primar de Bălți a mai fost completată de doi pretendenți. Au depus actele la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Bălți Alexandr Nesterovschi, candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștior, și Nicolai Grigorișin, care își propune să concureze independent, transmite IPN.

Viorica Cemîrtan, secretarul CECE Bălți, a precizat pentru IPN că Alexandr Nesterovschi a depus actele pentru înregistrare duminică, 18 octombrie, iar Nicolai Grigorișin – vineri, 15 octombrie.

Partidul Socialiștilor a organizat duminică la Bălți și un miting de prezentare a candidatului Alexandr Nesterovschi. Igor Dodon, liderul PSRM, a declarat la miting că, doar în câteva luni, noua guvernare a reușit să-i dezamăgească și pe proprii susținători, în Republica Moldova cresc prețurile și tarifele, oamenii sărăcesc pe zi ce trece, iar un șir de probleme strategice, cum este și cea de aprovizionare a țării cu gaze, rămân nerezolvate. „Nimeni în afară de noi nu va da jos această molimă galbenă. Alții nu sunt. Comuniștii și socialiștii și-au unit eforturile pentru că țara trebuie salvată. Avem un obiectiv, să eliberăm Moldova, noi suntem urmașii învingătorilor”, a declarat Igor Dodon.

Până în prezent, la CECE Bălți au fost înregistrați în calitate de candidați la funcția de primar al municipiului Bălți Boris Marcoci, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, cu numărul 1 în buletinul de vot, Ion Starciuc, din partea Partidului Acasă Construim Europa, cu numărul doi în buletinul de vot, Maxim Burduja, din partea Partidului Unității Naționale, cu numărul trei în buletinul de vot.

Alegeri locale anticipate vor avea loc la Bălți la 21 noiembrie anul curent.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.