Noi oportunități de învățare pentru elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic

Elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic vor avea posibilitatea să învețe meserii din domeniul energiei regenerabile. Acțiunea este posibilă grație unui proiect lansat de Organizația Internațională a Muncii, cu suportul guvernelor Austriei și Principatului Liechtenstein, transmite IPN.

La evenimentul de lansare a proiectului „Competențe pentru tranziția verde și dezvoltarea durabilă”, secretarul de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării, Galina Rusu a declarat că implementarea programelor de dezvoltare durabilă și de formare continuă reprezintă un angajament ferm al Republicii Moldova în îndeplinirea obiectivelor globale de economie durabilă. „MEC își exprimă încrederea că, odată cu activitățile proiectului, vom asigura formarea de competențe în domeniul energiei regenerabile, contribuind astfel la transformarea sistemului de învățământ profesional tehnic și la creșterea gradului de angajare a absolvenților acestor programe”, a menționat Galina Rusu.

Inițiativa va fi implementată în următorii trei ani și include elaborarea de noi standarde ocupaționale și de calificare, programe de studii, consolidarea capacităților angajatorilor și dotarea instituțiilor de învățământ profesional tehnic cu echipamente moderne.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.