Noi decizii ale Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică

Grădinițele nu vor fi deschise mai devreme de 1 septembrie, iar regimul de auto-izolare pentru persoanele care traversează hotarul se va aplica, cel puțin, până pe 7 august. Sunt decizii ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, anunțate vineri, 24 iulie, de premierul Ion Chicu. Comisia a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până pe 31 august, transmite IPN.

Legat de relaxările aprobate, premierul a precizat se va permite organizarea în unităţile HoReCa a evenimentelor cu până la 50 de persoane, cu excepţia nunţilor şi cumătriilor.

„Persoanelor în vârstă de peste 63 de ani le va fi interzisă aflarea în locurile publice fără necesitate stringentă. Totodată, nu se va permite activitatea terenurilor de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracții sau zone de agrement. Rămâne suspendată și activitatea cluburilor de noapte sau disco-baruri, indiferent de denumirea și tipul unității comerciale”, a precizat prim-ministrul Chicu.

De la 1 august, se vor relua evenimentele culturale acreditate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, în aer liber, cu un număr limitat de spectatori. O altă relaxare se referă la activităţile turistice şi recreerea în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane.

Tot din 1 august, se vor relua competiţiile sportive şi antrenamentele în spaţii închise, de către toate federaţiile sportive din ţară acreditate de MECC, dar fără spectatori.

,,Speranţele noastre că va continua diminuarea cazurilor până când nu se îndreptăţesc. În aceste condiţii, alaltăieri a fost necesar să mai oferim pentru Centrul COVID de la Moldexpo  încă un pavilion suplimentar, pentru că deja nu  mai facem faţă la numărul mare de cazuri’’, a declarant premierul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.