Nicu Popescu regretă gafa făcută la București

Ministrul de externe, Nicu Popescu, declară că, atunci când s-a referit la conflictul transnistrean ca la un „război civil”, a folosit o sintagmă nereușită, ceea ce, în opinia lui, a constituit o gafă, transmite IPN.

Într-o postare din 2 iulie, făcută pe pagina personală de Facebook, Nicu Popescu a precizat că regretă gafa comisă la București, exprimându-și speranța că acest moment va fi depășit.

În cursul zilei de ieri, la București, am folosit o sintagmă nereușită atunci când m-am referit la conflictul transnistrean. Folosirea acestei sintagme a fost o gafă, o gafă pe care o regret și sper să depășim acest moment de neînțelegere în comunicarea mea publică”, a scris ministrul de externe.

Nicu Popescu consideră că mult mai important este viitorul și rezolvarea agendei europene încărcate
. Șeful diplomației de la Chișinău dă asigurări că gafa comisă nu îl va împiedica să se concentreze pe prioritățile politicii externe a Republicii Moldova.

Vreau să vă asigur că, în pofida acestei gafe regretabile, lucrul meu se va concentra în continuare pe deblocarea relațiilor externe ale Republicii Moldova, intensificarea cooperării cu România, cu Ucraina și cu Uniunea Europeană, pentru că doar așa țara noastră va reuși să depășească această fază de criză politică și economică în care am fost aruncați în ultimii ani”, a scris Nicu Popescu.

În cadrul unei întrevederi care a avut loc la București cu Teodor Meleșcanu, ministru de externe al României, șeful diplomației de la Chișinău a declarat că „Guvernul de la Chișinău are tot interesul să faciliteze, să ușureze viața concetățenilor noștri care, în virtutea unui război civil din 1992, trăiesc în regiunea transnistreană”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.