Nicu Popescu: Lituania este un exemplu pentru Moldova în mai multe domenii importante

Lituania este un exemplu pentru Republica Moldova în mai multe domenii importante: eficiența energetică, ordinea publică, sectorul apărării și combaterea amenințărilor hibride. Toate aceste sfere sunt de o importanță strategică pentru Republica Moldova în cursul de reforme și modernizare europeană. O declarație în acest sens a făcut vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, în cadrul unei întrevederi de rămas bun cu ambasadorul Lituaniei la Chișinău, Kestutis Kudzmanas, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice în Republica Moldova, transmite IPN.

Nicu Popescu a spus că vor fi dezvoltate în continuare contactele și cooperarea la nivelul autorităților locale în beneficiul ambelor țări.

„Am fost asigurat că Lituania rămâne un susținător ferm al aspirațiilor europene ale Republicii Moldova și, cu această ocazie, am reiterat recunoștința poporului nostru pentru sprijinul Lituaniei în obținerea statutului de țară candidată pentru aderarea la UE”, a menționat ministrul afacerilor externe și integrării europene de la Chișinău.

Kestutis Kudzmanas a fost numit ambasador al Lituaniei în Republica Moldova în anul 2018. Noul ambasador al Lituaniei la Chișinău este Tadas Valionis.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.