Nicu Popescu: Este esențial să luptăm împotriva traficului de ființe umane

Este esențial să prevenim și să luptăm împotriva traficului de ființe umane, în special la frontierele Republicii Moldova. Trebuie să avem grijă îndeosebi de copii și femei, care se confruntă cu un risc ridicat de trafic și exploatare. Declarația aparține vicepremierului Nicu Popescu, care a prezidat la prima ședință a Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane din acest an, transmite IPN.

Ministrul afacerilor externe și integrării europene a menționat importanța prevenirii traficului de persoane, în special în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei și prezenței refugiaților ucraineni pe teritoriul Republicii Moldova.

În cadrul evenimentului a fost prezentat și aprobat raportul național de realizare a politicii de prevenire și combatere a traficului de persoane pentru anul 2022. De asemenea, a fost prezentat conceptul noului document de politici în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane.

La finalul ședinței, participanții au aprobat componența nominală a grupului de experți naționali anti-trafic, DIREX, care vor fi implicați în pregătirea și implementarea primului exercițiu național de instruire anti-trafic bazat pe simulare în Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.