Nicu Popescu, diplomaților moldoveni: Să construim reputația unui partener de încredere

„Să facem auzită vocea Republicii Moldova pentru a ne construi reputația unui partener de încredere și a cultiva parteneriatele strategice pe termen lung”. Cu acest mesaj a venit vicepremierul Nicu Popescu, ministrul afacerilor externe și integrării europene, la o reuniune în format de videoconferință cu șefii de misiuni în străinătate. La eveniment a fost făcut bilanțul pentru anul 2021 și au fost trasate noi obiective pentru anul 2022, transmite IPN.

MAEIE precizează că în noul an acțiunea diplomației Republicii Moldova se va călăuzi după conceptul 4D: Dezvoltare europeană, Dialog, Diasporă și Diplomație economică.

„Ne dorim în continuare promovarea unei politici externe previzibile și consecvente, orientate spre cetățeni și agenda de reforme solicitate de către aceștia. Am invitat colegii din ambasade și consulate să facă auzită vocea Republicii Moldova pentru a ne construi reputația unui partener de încredere și a cultiva parteneriatele strategice pe termen lung”, a menționat Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă.

În acest an, șeful diplomației de la Chișinău a setat ca obiectiv intensificarea diplomației economice prin promovarea produselor fabricate în Moldova, sporirea numărului de turiști și atragerea investițiilor prin întrevederi, contacte directe, cultivarea relațiilor și referirea unor potențiali investitori către partenerii din Moldova.

Oficialul s-a referit și la prioritățile pentru diasporă, care vizează intensificarea procesului de modernizare și digitalizare a serviciilor consulare pentru a spori calitatea acestora și a fi mai aproape de necesitățile cetățenilor.

„Am invitat diplomații noștri să explice și beneficiile activităților la care muncim și pe care le promovăm în interesul diasporei: acordurile de protecție socială, conversiunea permiselor de conducere, diminuarea costurilor la roaming, susținerea sistematică a asociațiilor din diasporă și organizarea evenimentelor sub patronajul ambasadelor. Am rugat ambasadorii, consulii și diplomații noștri să fie mai accesibili și să folosească fiecare ocazie pentru a asigura o comunicare deschisă cu moldovenii stabiliți în străinătate, inclusiv pe fundalul pandemiei făcând uz de instrumentele digitale”, a mai spus ministrul Nicu Popescu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.