Nicoleta Cojocaru și Gabriela Danilov – campioane europene U15

La mai puțin de o lună după ce a devenit campioană mondială la juniori, halterofila Nicoleta Cojocaru a triumfat și la Europenele rezervate sportivilor de până la 15 ani. Și Gabriela Danilov a obținut trei medalii, una de aur și două de argint, transmite IPN.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv precizează că Nicoleta Cojocaru a fost cea mai puternică în categoria de până la 55 de kilograme, și a obținut trei medalii de aur. În proba smuls, ea a ridicat 81 de kilograme, stabilind un nou record. La aruncat, a ridicat 98 de kilograme. Cu un total de 179 de kilograme, sportiva din Republica Moldova a devenit, pentru a două oară la rând campioană europeană la juniori până în 15 ani.

Și-a adjudecat titlul suprem și Gabriela Danilov, care a evoluat în categoria de până la 45 de kilograme. Ea a înregistrat rezultatul de 60 de kilograme în proba smuls și 71 de kilograme la aruncat. În ambele cazuri, halterofila a primit medalia de argint. La general, reprezentanta Republicii Moldova a acumulat 131 de kilograme și a ocupat cea mai înaltă treapta a podiumului de premiere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.