Nicolai Grigorișin și Nicolae Chirilciuc, în buletinul de vot pentru alegerile din Bălți

Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Bălți a aprobat textul buletinului de vot pentru turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Alegătorilor li se va propune să aleagă între candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chirilciuc, a confirmat secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alexandr Berlinschii.

Legislația electorală prevede că, dacă niciunul dintre candidații la funcția de primar nu acumulează mai bine de jumătate din numărul de voturi exprimate, se organizează turul al doilea, cu primii doi cel mai bine clasați. Candidata Partidului Politic Șor, Marina Tauber, care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur, a fost exclusă din cursa electorală pe motivul utilizării mijloacelor financiare nedeclarate, iar ca urmare, în turul doi urmau să se dueleze candidatul independent Nicolai Grigorișin și următorul cel mai bine clasat în turul întâi – candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci. Ultimul însă a depus cerere de retragere. La fel a făcut și candidatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, care era pe locul patru după numărul de voturi în primul tur de scrutin.  În consecință, în turul doi vor participa candidatul independent Nicolai Grigorișin (locul II) și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chiriliciuc (locul V după numărul de voturi acumulate în turul întâi).

Turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Bălți va avea loc pe 19 decembrie. Conform procedurii, dacă unul din cei doi candidați se retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.