Naţionala de tenis a Moldova este favorită, preşedinte de federaţie

Naţionala masculină de tenis a Moldovei este favorită în meciul cu Bosnia şi Herţegovina din turul secund al grupei a II-a a zonei euro-africane a Cupei Davis. De această părere este Marina Tauber, preşedintele Federaţiei de Tenis din Moldova , transmite IPN.

 „Avem şanse reale şi vă sigur că vom face tot posibilul să câştigăm, mai ales că toţi băieţii noştri sunt într-o formă foarte bună. Un avantaj pentru noi va fi şi suprafaţa de joc. Pe zgură tenismenii moldoveni au avut succese”, a declarat Tauber, miercuri, 3 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă.

La fel ca în partida cu Ungaria, Federaţia Naţională de profil a primit o mână de ajutor din partea Ministerului Tineretului şi Sportului. „Avem o colaborare intensă cu Federaţia de Tenis. Considerăm absolut necesară susţinerea acestui sport, deoarece avem parte de o generaţie senzaţională de jucători care au capacitatea prin succesele lor să creeze o imagine pozitivă ţării noastre” a spus Octavian Ţîcu, ministrul în exerciţiu al tineretului şi sportului.

Calificată în premieră în această fază a competiţiei, Moldova va ataca o nouă performanţă istorică cu cei mai buni tenismani ai momentului Radu Albot (locul 222 clasamentul ATP) şi Maxim Dubarenco (locul 477). Culorile ţării vor mai fi apărate de Andrei Ciumac şi Andrei Gorban.

Cele două ţări s-au mai întâlnit până acum de 5 ori în Cupa Davis, jucătorii moldoveni repurtând 3 victorii în anii 2003, 2007 şi 2008. Un nou duel moldo-bosniac va avea loc între 5 şi 7 aprilie în oraşul Mostar. Echipa învingătoare va lupta Lituania sau Portugalia pentru promovarea în prima ligă mondială.

Marina Tauber s-a referit şi la un alt eveniment sportiv care va fi găzduit de Moldova –  meciurile din cadrul grupei a treia a zonei euro-africane din Cupa Federaţiilor la tenis feminin. La competiţia din luna mai a anului viitor vor participa 15 ţări din Europa şi Africa. „Suntem convinşi că şi acest eveniment va fi pregătit şi organizat la cel mai înalt nivel. Este o şansă în plus de a promova tenisul pentru femei, în general sportul”, a subliniat Marina Tauber.

Selecţionata feminină de tenis a Moldovei participă pentru al nouălea sezon consecutiv în grupa a treia a zonei euro-africane din Cupa Federaţiilor, în care evoluează cele mai slab cotate ţări din tenisul feminin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.