Naţionala de fotbal a Moldovei a remizat cu Polonia

Naţionala Moldovei de fotbal a remizat pe teren propriu, scor 1-1, în meciul cu Polonia din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial 2014.

Oaspeţii au început în forţă şi deja în minutul 7 au deschis scorul prin căpitanul Jakub Blaszczykowski. Tricolorii şi-au revenit destul de repede, iar spre finalul primei reprize au egalat datorită golului înscris de Eugen Sidorenco după o combinaţie bună cu Vitalie Bordian.

În partea secundă, ambele echipe au încercat să smulgă victoria, dar scorul a rămas neschimbat.

“Este un punct binemeritat pentru băieţi. După golul primit ne-am mobilizat, am început să prestăm un joc mai organizat şi am reuşit să egalăm. Suntem mulţumiţi”, a declarat la conferinţa de presă Ion Caras, selecţionerul Moldovei.

“Am avut mai multe ocazii de gol, însă n-am fost în stare să le realizăm, iar acum trebuie să suportăm consecinţele”, a spus, la rândul său, Waldemar Fornalik, antrenorul polonezilor.

Este primul rezultat pozitiv pentru Moldova în meciurile directe cu Polonia, după ce în precedentele 4 întâlniri a suferit înfrângeri.

După această remiză, naţionala Moldovei rămâne pe locul 5 în clasamentul grupei H. Lider se menţine Muntenegru, care într-un alt meci al zilei a fost surclasată acasă de Ucraina, scor 0-4. Polonia e pe poziţia a patra, iar şansele la calificare la mondialul de anul viitor au scăzut considerabil.

Vineri, 14 iunie, la Complexul Sportiv Sheriff din Tiraspol, Moldova va disputa un meci amical cu reprezentativa Kârgâzstanului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.