Naţionala de fotbal a Moldovei a fost învinsă de Muntenegru

Naţionala de fotbal a Moldovei a suferit înfrângere, scor 0-1, în meciul cu Muntenegru din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial 2014, transmite IPN.

Selecţionerul Ion Caras a folosit o aşezare mult mai defensivă. Antrenorul Moldovei a renunţat la un atacant nominal şi a aglomerat zona centrală. O altă surpriză a lui Caras a fost titularizarea mai multor jucători tineri. Lipsa experienţei acestora s-a simţit în debutul meciului, când tricolorii au avut o prestaţie mai ezitantă, însă spre finalul primei reprize ei au preluat iniţiativa şi şi-au creat câteva situaţii bune de gol prin Alexandru Gaţcan, Alexandru Paşcenco, Eugen Sidorenco şi Alexandru Dedov.

În partea secundă, fotbaliştii balcanici au mărit din nou viteza, însă gazdele s-au descurcat de fiecare dată exemplar. Situaţia s-a complicat pentru oaspeţi în minutul 62, când a fost eliminat Milorad Pekovic pentru două cartonaşe galbene. Imediat Moldova ratează incredibil prin Sidorenco, care a scăpat periculos spre poarta adversă. În minutul 78 Muntenegru a reuşit să înscrie prin atacantul lui Juventus Torino, Mirko Vucinic.

Spre dezamăgirea spectatorilor, care au îngheţat de-a binelea în tribune din cauza ploii şi vântului puternic, selecţionata Moldovei n-a reuşit să salveze meciul. Mai mult, în ultimele momente a fost eliminat şi căpitanul, Alexandru Gaţcan.

„Am meritat cel puţin un punct. Mi-a plăcut jocul băieţilor mei, am avut ocazii. Nu am cedat adversarului la niciun capitol, dar norocul nu a fost de partea noastră. Trebuie cât mai repede să trecem peste acest eşec şi să ne concentrăm la meciul următor”, a declarat Ion Caras la conferinţa de presă.

De partea cealaltă, tehnicianul Muntenegrului a recunoscut că a avut parte de un meci foarte greu. „Eram obligaţi să luăm toate punctele puse în joc. Condiţiile meteo şi starea gazonului nu ne-au permis să jucăm aşa cum am vrut. Moldova a jucat foarte bine, însă spre final ne-am concentrat şi am reuşit să smulgem victoria”  a spus Branko Brnovic.

După această înfrângere Moldova a coborât pe locul 5 în clasamentul grupei H, cu 4 puncte la activ, în timp ce Muntenegru se menţine în fotoliul de lider, cu 13 puncte. În alte meciuri, Anglia a surclasat San Marino, scor 8-0, iar Ucraina a învins Polonia în deplasare, scor 3-1.

Marţi, 26 martie, Moldova va juca la Odesa cu Ucraina, Muntenegru va găzdui pe Anglia, iar Polonia va întâlni codaşa San Marino.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.