Natalia Moloșag preia mandatul de avocat al poporului

Avocata Natalia Moloșag a fost numită de Parlament în funcția de avocat al poporului pentru un mandat de șapte ani. Pentru candidatura acesteia au votat 57 de deputați, transmite IPN.

Comisia specială de selectare candidaților a înaintat plenului Parlamentului candidatura Nataliei Moloșag și a lui Andrei Brighidin. Supuse votului, Natalia Moloșag a ieșit învingătoare.

„Jur să respect Constituția și legile Republicii Moldova, statutul avocatului poporului, să apăr drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Să-mi îndeplinesc cu bună credință și imparțialitate atribuțiile. Să apăr demnitatea instituției avocatului poporului”, a declarat Natalia Moloșag de la tribuna Parlamentului.

Deputatul BCS Vasile Bolea a acuzat că concursul pentru selectarea candidaților a fost netransparent. Parlamentarul a acuzat-o pe Natalia Moloșag că s-ar afla în conflict de interese cu președintele țării, Maia Sandu, întrucât în 2020, în calitate de avocată, a reprezentat în instanță interesele acesteia, atunci candidată a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la prezidențiale. În replică, Natalia Moloșag a menționat că se află, mai degrabă, în conflict de interese cu deputatul socialist Vasile Bolea, întrucât a făcut parte din Comisia care i-a refuzat eliberarea licenței de avocat.

Natalia Moloșag este avocată din 2006. În 2009, a ajuns în atenția opiniei publice după ce a reprezentat interesele mai multor tineri maltratați de poliție în urma protestelor din luna aprilie, iar în anul 2011 a ajuns membră a Comisiei de licențiere a profesiei de avocat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.