Năstase, Slusari și Munteanu – trei candidați ai Platformei DA la funcția de premier

Viitorul prim-ministru al Republici Moldova trebuie să fie o persoană „capabilă, competentă, onestă, integră și cu caracter”. O declarație în acest sens a fost făcută de către liderul Platformei DA Andrei Năstase cu o precizare că formațiunea pe care o conduce are în componența sa astfel de persoane. Astfel, candidaturile Platformei DA la funcția de premier ar fi președintele Platformei DA, și vicepreședinții Alexandru Slusari și Igor Munteanu, notează IPN.

Liderul Platformei DA Andrei Năstase spune că viitorul plan de acțiuni pe care-l propune nu este bazat pe politicieni și deputați, ci pe un set de legi care trebuie votate. „ Noi mizăm pe un pachet de norme, reforme pe care îl punem în fata tuturor deputaților. Dacă 30 de ani la rând oamenii au discutat intre ei, pe holuri, și în afara Parlamentului, noi venim cu o altă abordare. Platforma DA vine cu un set de norme în jurul cărora oamenii să se adune. Când vom avea dovada faptului că această majoritate de deputați cu voință, cu conștiință, cu înțelegerea faptului că Republica Moldova traversează o perioadă foarte dificilă, vom putea vorbi despre căderea actualului Guvern. Odată ce a căzut Guvernul, putem ajunge la votarea unui guvern propus de Platforma DA și un prim-ministru al Platformei Demnitate și Adevăr”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul de televiziune Jurnal TV.

În susținerea planului înaintat, Andrei Năstase spune că mizează pe conștiința deputaților care trebuie să înțeleagă „că mai mult nu se poate ca în trecut”.

„De fiecare dată ne-am dus în jurul unui om, a unui personaj. Vine Candu și spune că nu-mi place de ăsta pentru că îl va pune la pușcărie pe nașul meu sau vine Șor și vă zice nu, că ăsta mă va dă în Interpol. Vedeți cum depășim repede o etapă foarte importantă. Nu despre numele prim-ministrul va fi vorba, pentru că Platforma DA are cel puțin trei candidaturi capabile să întrunească criteriile de care vorbim”.

Pe lângă cei trei candidați, Andrei Năstase spune că Platforma DA poate înainta și o garnitură de miniștri care ar forma viitorul guvern.

„Platforma DA acționează și funcționează ca o echipă foarte consolidată, uitați-vă la nivelul Parlamentului, nu găsiți o altă echipă mai bună decât ai noștri. Dar credeți-mă, avem și o garnitură de miniștri care poate fi suplinită cu oameni de calitate, oameni responsabili, buni experți, buni specialiști, dar și din societatea civilă sau, de ce nu, la propunerea altor deputați din Parlamentul Republicii Moldova”, a adăugat ex-ministrul afacerilor de interne.

Andrei Năstase menționează că îndemnul Platformei DA nu este îndreptat „către partidele învechite. Ne adresăm către conștiința deputaților care au ajuns pe circumscripție. Cetățenii i-au votat ca să facă ceva pentru oameni”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.