MSMPS a fost informat prin canalele diplomatice că Rusia e disponibilă să doneze Sputnik-V

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a fost informat, prin intermediul canalelor diplomatice, că Federația Rusă este disponibilă să ofere Republicii Moldova, în timpul apropiat, un lot de vaccin împotriva COVID-19 – Sputnik-V. Pentru facilitarea importului lotului de donație, MSMPS este în comunicare cu Fondul Rus de Investiții, transmite IPN.

Totodată, într-un interviu pentru Europa Liberă, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a spus că nu știe dacă e posibil la ora actuală să fie asigurată cantitatea de vaccinuri necesară, chiar și prin procurarea contra cost, pentru că se cunosc dificultățile prin care trece capacitatea de producție a Federației Ruse a vaccinului Sputnik-V.

„Dar, mă rog, dacă există un lot disponibil pentru achiziție, suntem în măsura să examinăm orice ofertă alături de celelalte vaccinuri care sunt eligibile pentru a fi achiziționate și importate de către Republica Moldova. În situația în care suntem trebuie să aducem în țară orice vaccin care este disponibil pe piață”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Reacțiile vin ca urmare la declarațiile ex-președintelui Igor Dodon că Federația Rusă va dona Republicii Moldova 180 de mii de doze de vaccin în această săptămână. Tot atunci, Igor Dodon a declarat că Republica Moldova este gata să procure de la până la un milion de doze de Sputnik-V din Federația Rusă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.