Municipalitatea începe inventarierea construcțiilor nefinalizate sau abandonate

Municipalitatea începe inventarierea construcțiilor nefinalizate de pe teritoriul orașului Chișinău, care sunt conservate sau abandonate mai mult de 3 ani. O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, transmite IPN.

Inventarierea va fi efectuată de preturile de sector, iar Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare, în colaborare cu Direcția autorizare și disciplină în construcții vor prezenta informația privind actele permisive emise pentru aceste obiective.

Primăria municipiului Chișinău precizează că starea obiectivelor identificate va fi analizată de către un grup de lucru instituit la nivel de municipalitate, până la finele lunii august 2023. Lista obiectivelor nefinalizate, cu gradul de finalizare determinat va fi transmis Agenției Servicii Publice.

Măsura vine în contextul prevederilor deciziei Consiliului municipal Chișinău cu privire la aprobarea măsurilor pentru soluționarea deficiențelor și implementarea recomandărilor Curții de Conturi din Raportul auditului conformității procesului bugetar și gestionării patrimoniului public în anii 2018-2020 la UAT municipiul Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.