Municipalitatea, despre incendiul din Chișinău: Nu a fost pe teritoriul Pieței Centrale

Primăria Chișinău a venit cu o reacție privind incendiul izbucnit sâmbătă în Chișinău. Potrivit autorităților municipale, incendiul nu a fost pe teritoriul Pieței Centrale, transmite IPN.

Municipalitatea a intervenit și a ajutat cu toate cele necesare, apă, tehnică și intervenție la necesitatea pompierilor. „Am ajutat și la cazarea persoanelor care au avut de suferit”, precizează reprezentanții Primăriei într-o postare pe Facebook.


Incendiul a fost stins complet doar în noaptea de duminică, după ce 82 de salvatori și pompieri cu 24 unități de tehnică ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au luptat cu flăcările mai multe ore.  

Focul izbucnit într-un depozit de mărfuri și gherete de pe strada Alexandru cel Bun 26 a mistuit peste 1000 de metri pătrați de bunuri materiale și gherete pentru comercializarea mărfurilor. La fața locului pentru asigurarea ordinii publice și siguranței cetățenilor au intervenit 44 de angajați IGP și ai Inspectoratului General de Carabinieri.

În procesul de intervenție la lichidarea focului, pompierii s-au confruntat cu problema presiunii scăzute în rețeaua de alimentare cu apă a hidranților stradali. Ulterior, la fața locului au lucrat reprezentanții Laboratorului experimental antiincendiar al IGSU pentru elucidarea circumstanțelor, dar și a cauzei de izbucnire a focului. Versiunile de izbucnire a incendiului urmează a fi lansate de specialiști în urma cercetării statice și dinamice a locului de producere a arderii. În urma incendiului nu au fost raportate victime, se menționează într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI. Anterior, s-a anunțat că incendiul de proporții s-ar fi produs pe teritoriul Pieței Centrale din capitală, care este o întreprindere subordonată Primăriei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.