Municipalitatea ar putea fi sancționată pentru mizeria din preajma râului Bâc

Albia râului Bâc în zona pieței agricole și a pieței cu materiale de construcție din capitală s-a transformat într-o toaletă publică. În zonă sunt aruncate deșeuri de construcție, pungi, lăzi. În condițiile în care nu se cunoaște cine face toate astea, cea care urmează să fie sancționată este autoritatea publică locală. Declarațiile în acest sens au fost făcute de către Iuliana Cantaragiu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, la ședința operativă de la Primăria capitalei, transmite IPN.

Iuliana Cantaragiu a menționat că în fiecare an situația ecologică a râului Bâc se înrăutățește și toată mizeria este de la comerțul din zonă. De asemenea, s-a extins și parcarea pentru mașinile cu materiale de construcție. În preajmă s-au efectuat divrese lucrări neautorizate, sunt depozitate deșeuri de construcție.

„Cine a făcut nu se știe. Nu ai pe cine trage la răspundere decât autoritatea publică”, a spus secretarul de stat. O soluție, în opinia sa, ar fi instalarea camerelor video în zonă, identificarea și sancționarea făptașilor. Sau poate fi strămutată piața în altă zonă.

Secretarul de stat a mai spus că autoritatea publică locală urmează să ia măsurile ce se impun. După o lună va avea loc o inventariere, iar ca urmare vor fi aplicate sancțiuni, conform legislației ecologice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.