Municipalitatea a investit în reparația școlilor și grădinițelor din Chișinău 170 mln lei

Circa 170 de milioane de lei au fost alocați de municipalitate pentru reparația a 195 de instituții de învățământ din Chișinău, a precizat Andrei Pavaloi, șef-adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite IPN.

Din cele 195 de instituții pentru care s-au alocat fonduri, în 69 lucrările de reparație au fost finalizate, în alte 102 de instituții renovarea este în toi, în opt instituții de învățământ contractele sunt semnate și urmează a fi inițiate lucrările de reparație, iar alte instituții de învățământ sunt în proces de contestare sau în proces de elaborare a caietului de sarcini, a specificat Andrei Pavaloi.  

Calitatea lucrărilor de reparație este verificată de direcțiile de învățământ de sector. Până pe 25 august urmează a fi finalizate toate lucrările de reparație, astfel încât procesul educațional să înceapă la 1 septembrie. În cazul în care vor rămâne anumite lucrări de reparație după 1 septembrie, ele vor putea fi efectuate în paralel cu procesul educațional.

Andrei Pavaloi a mai informat că pe teritoriile instituțiilor de învățământ sunt curățați arborii. Sunt defrișați copacii care afectează acoperișurile, dar și cei care prezintă pericol pentru viața și sănătatea copiilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.