Motorina din România ar putea ajunge la fermieri în câteva săptămâni

În această săptămână urmează să fie ajustată ordonanța de urgență a Guvernului României, fapt care va declanșa în câteva săptămâni procesul de aducere a motorinei în Republica Moldova și a distribuției acesteia către fermieri. Despre aceasta a anunțat premierul Dorin Recean ca urmare a discuției la acest subiect cu omologul său român, Marcel Ciolacu, transmite IPN.

„Statul nu are capacități de păstrare. Și nu este vorba că aduci o cană de motorină, cer scuze pentru analogii. Ideea este că avem 4 mii de tone, este foarte mult. Inițial era o idee ca să o ducem în portul de la Giurgiulești. Și atunci, nimeni nu era de acord să ofere această capacitate de păstrare. De ce? Pentru că este un anumit tip de motorină și, respectiv, după utilizare această capacitate de păstrare trebuie să treacă printr-un proces tehnologic costisitor. Corespunzător, oamenii pur și simplu nu voiau să oferă această capacitate”, a explicat Dorin Recean în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

Potrivit lui, într-un final, Guvernul a reușit să convingă un agent economic să pună la dispoziție această capacitate de păstrare. „Chiar și acum câteva zile am discutat cu premierul Marcel Ciolacu, în această săptămână urmează să fie ajustată ordonanța de urgență a Guvernului României și asta va declanșa în câteva săptămâni procesul de aducere a motorinei și a distribuției”, a precizat prim-ministrul.

Autoritățile au anunțat în aprilie 2023 că România donează Republicii Moldova patru mii de tone de motorină, venind astfel în ajutorul agricultorilor moldoveni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.