Moratoriul privind cetățenia prin investiții a fost prelungit

Moratoriul cu privire la recepționarea cererilor noi pentru dobândirea cetățeniei prin investiții a fost prelungit până pe 1 ianuarie 2021. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în ședința Guvernului din 26 februarie, transmite IPN.

Ministrul economiei și infrastructurii, Anatol Usatîi, a declarat că proiectul cu privire la inițierea unui nou moratoriu a fost elaborat pentru a oferi un termen suplimentar pentru examinarea multiaspectuală a acestui subiect, precum și pentru luarea unei decizii finale cu privire la acest program.

„Această lună, luna ianuarie, a arătat că totuși sunt multe divirgențe și este necesară o analiză suplimentară pentru a opțiunea de a prelungi acest program, cu modificările de rigoare, care au fost prezentate de toate instituțiile interesate și implicate în acest proces. Dar în cazul opririi sau sistării implementării acestui proiect, iarăși – consecințele și procedurile și costurile aferente de finalizare”, a notat ministrul.

Moratoriul privind dobândirea cetățeniei prin investiție a fost instituit începând cu 23 august, pe o perioadă de patru luni. Însă, prin decizie de Guvern, începând cu 20 decembrie, moratoriul a fost prelungit cu încă două luni.

Acum aproximativ o săptămână, premierul Ion Chicu a anunțat că Parlamentul este cel care trebuie să decidă dacă moratoriul în privința Programului Cetățeniei prin Investiții va fi sau nu prelungit. Șeful executivului afirma că, în cazul anulării legii, potențialele despăgubiri, care ar trebui achitate din buget, sunt destul de semnificative.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.