Morari, așteptat la Procuratură pentru a fi pus sub învinuire pe mai multe capete de acuzare

Procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, este citat la organul procuraturii în data de 19 ianuarie.

În conferința de presă, la 6 ianuarie, Viorel Morari a comunicat că este citat pentru data de 14 ianuarie. Contactat de IPN, acesta a precizat că, după conferință, procurorul Renata Anici a contactat avocatul și a concretizat că citarea este pentru data 19 ianuarie, ora 14.00. Acesta a mai spus că este citat în legătură cu dosarul fraților Borș (Vento).

„Șeful suspendat al PA este așteptat săptămâna viitoare la Procuratură pentru a fi pus sub învinuire pe mai multe capete de acuzare pentru infracțiuni din perioada exercitării funcției de șef al Procuraturii Anticorupție”, a declarat pentru IPN purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Viorel Morari a fost reținut în ianuarie 2020, fiind învinuit de abuz de serviciu, fals în acte publice și amestecul în înfăptuirea urmăririi penale. Cauza penală a fost expediată în instanța de judecată peste o lună. Tot atunci, Procuratura anunța că a inițiat încă un dosar, acesta fiind bănuit de îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari, cu folosirea situației de serviciu.

Viorel Morari pledează nevinovat. Actualmente este sub control judiciar.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.