Corneliu Furculiță: Ștefan Gațcan a primit 500 de mii de euro pentru a trece la Pro Moldova

„Ștefan Gațcan a fost scos din țară forțat, următoarele 3-4 zile nu se va afla în țară. Partidul Socialiștilor de urgență planifica, cel puțin până astăzi seara, să treacă în Comisia Juridică raportul pentru aprobarea renunțării la mandatul de deputat al domnului Gațcan și poate mâine sau poimâine să voteze declararea funcției vacante de deputat”. Declarația aparține deputatului Partidului Pro Moldova Vladimir Cebotari și a fost făcută în cadrul emisiunii de miercuri seara „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță susține că Ștefan Gațcan are tot dreptul la libera circulație. Acesta nu a infirmat, dar nici nu a confirmat cele declarate de Vladimir Cebotari. Tot deputatul socialiști susține că deputatului Ștefan Gațcan i s-a propus 500 de mii de euro pentru a trece de la PSRM la Pro Moldova.

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, deputatul Platformei DA, se declară uimit de cele întâmplate. „Nu știu dacă pot să redau toată gravitatea a ceea ce s-a întâmplat. Nu știu dacă pot găsi un cuvânt potrivit. Metodele care au fost aplicate azi și ceea ce noi am văzut cred că trece orice linie roșie. Vă imaginați că acest lucru se poate întâmpla cu mine, cu doamna Monica Babuc, cu orice deputat și cu orice persoană”, a spus el.

Vicepreședinta Parlamentului Monica Babuc, deputată PDM, este de părere că mesajul publicat pe pagina de Facebook a deputatului Ștefan Gațcan nu a fost scris de acesta.

„Domnul Gațcan a declarat ieri sau alaltăieri că își părăsește fracțiunea cu o postare pe care întotdeauna o simți când omul o scrie singur sau e scris de altcineva. Categoric a fost scrisă de altcineva pentru că asculți omul și înțelegi cum vorbește. Bineînțeles, către cei care a plecat el, probabil că au avut grijă de acest text”, a menționat Monica Babuc.

Totodată, deputata PDM a declarat că se desolidarizează de evenimentele și acțiunile în care a fost implicați colegii de coaliție de guvernământ din Partidul Socialiștilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE