Monica Babuc revocată din funcția de vicepreședinte al Parlamentului

Deputata Partidului Democrat, Monica Babuc, a fost revocată din funcția de vicepreședinte al Parlamentului. În locul ei a fost numit deputatul Partidului Șor, Vladimir Vitiuc. Hotărârile au fost votate vineri seara, 4 decembrie, de deputații din Partidul Socialiștilor, PPȘor și cei din platforma Pentru Moldova, transmite IPN.

În aceeași ședință, deputații au votat modificări în comisiile parlamentare permanente.

Deputatul din Platforma Pentru Moldova, Sergiu Sîrbu, a fost desemnat președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică. Acesta îl înlocuiește pe deputatul PDM, Alexandru Jizdan, care a devenit membru al Comisiei juridice, numiri și imunități.

Deputata Partidului Șor, Violeta Ivanov, a fost numită președinta Comisiei politică externă și integrare europeană. Ea vine să-l înlocuiască pe deputatul PDM, Igor Vremea, care devine membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

În cadrul Comisiei mediu și dezvoltare regionale, președinte a fost desemnată Marina Tauber de la Partidul Șor. Anterior, această funcție era deținută de democratul Nicolae Ciubuc, care a fost desemnat membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

Deputații PSRM, PPȘor și Pentru Moldova au modificat și componența delegațiilor parlamentare în organizațiile internaționale.

Deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Democrat și Pro Moldova nu participă la ședință.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.