Moldovenilor le-a ajuns cuțitul la os, Deutsche welle

După alegerile parlamentare anticipate din Moldova „Deutsche welle”, ediția bulgară, publică un articol unde scrie că astăzi cuvântul „Londra” tuturor li se asociază cu finala Campionatului european la fotbal, dar și cu excursii școlare, schimburi studențești și neuitate concerte „pe viu”. Doar pentru moldovanul Ion Londra simbolizează ani grei de muncă la negru pe șantiere, departe de persoanele îndrăgite.

Însă alegerile au arătat, scrie „DW”, că oamenilor le-a ajuns cuțitul la os de greutăți: „partidul proeuropean „Acțiune și Solidaritate” (PAS), care s-a concentrat pe combaterea corupției și sărăciei, va dispune de o majoritate absolută în noul parlament de la Chișinău. Aceasta este o adevărată palmă dată „Blocului comuniștilorși socialiștilor” al foștilor președinți Igor Dodon și Vladimir Voronin, care a întrunit mai puțin de 30 la sută, scrie „Deutsche welle”, ediția bulgară,citată de IPN.

Iar „Nezavisimaia gazeta” de la Moscova a spicuit din conferința de presă a liderului socialiștilor Igor Dodon afirmația că „nu intenționează să scoată oamenii în stradă și că a făcut apel la constituirea cât mai grabnică a Guvernului. „Cred că nu are sens de scos oamenii în stradă. Cred că trebuie să urmăm rapid procedurile de confirmare a rezultatelor, să ne întrunim în prima ședință a Parlamentului, pentru a numi în scurt timp un Guvern și a începe lucrul. Nu e timp de proteste”, îl citează „NG” pe  reprezentantul BeCS.

Iar liderul Partidului Social-Democrat al Republicii Moldova, Victor Șelin, este citat în același context cu afirmația că Moscova a contribuit la victoria Maiei Sandu. Aceasta, în virtutea faptului că „Federația Rusă, care simpatiza anterior socialiștilor moldoveni, în prezent s-a distanțat de acest partid, făcând ca electoratul propus să nu voteze în genere sau să-și dea votul Maiei Sandu”, afirmă publicația.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.