Moldovei îi sunt donate peste 1 mln de măști de protecție, cu sprijinul Germaniei

Peste un milion de măști de protecție au fost donate Republicii Moldova. Lotul a fost achiziționat de Organizația Mondială a Sănătății, cu sprijinul financiar al Germaniei, și urmează a fi distribuit în toate instituțiile medicale din țară, inclusiv în regiunea transnistreană, transmite IPN.

Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Angela Ganninger, a declarat că cele peste un milion de măști, dar și alte ajutoare acordate Republicii Moldova, reprezintă un gest de solidaritate în lupta împotriva COVID-19. Valoarea financiară a donației se ridică la circa 300 de mii de dolari.

Simon Springett, rezident coordonator ONU în Republica Moldova, a subliniat că, „în momentul în care, probabil, intrăm într-un nou val de COVID-19, e nevoie să ne protejăm la maximum”, iar vaccinurile aduse în Republica Moldova sunt eficiente, gratuite și accesibile.

Liliana Gârbici, reprezentant al OMS în Republica Moldova, a specificat că trasportarea și livrarea celor peste 1 mln de măști de protecție a fost asigurată în cooperare cu OMS. Responsabila de la Organizația Mondială a Sănătății a relevat că, recent, la Berlin a fost inaugurat un centru de informare cu privire la epidemii și pandemii, care va ajuta țările să răspundă la provocările infecției COVID-19.

„Datele au arătat că, în perioda martie-mai 2020, personalul medical a fost  mai expus riscului de infectare cu COVID-19, în comparație cu populația generală. De aceea, e nevoie de folosirea echipamentelor medicale. Fiecare dintre noi avem un rol important de a asigura prevenirea COVID-19, prin vaccinare, păstrarea distanței fizice, evitarea locurilor  aglomerate, purtarea măștilor”, a spus responsabila de la OMS.  În total, Republica Moldova a primit din partea OMS ajutoare în lupta cu SARS-CoV-2  în valoare de circa 6,5 mln dolari.


 

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.