Moldova va împrumuta 100 de milione de euro pentru gestionarea deșeurilor solide

Republica Moldova a inițiat procedura de împrumut de la Banca Europeană de Investiții a sumei de 100 de milioane de euro pentru implementarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”. Potrivit unei hotărâri de guvern supuse dezbatelor publice pe particip.gov.md, împrumutul va fi debursat în mai multe tranșe prin semnarea de contracte de finanțare, prima tranșă fiind de 25 de milioane de euro, transmite IPN.

Prima tranșă ar urma să fie pentru construcția de noi depozite sanitare, instalații de compostare, de recuperare a materialelor, pentru digestie anaerobă, pentru tratament biologic mecanic. De asemenea, este prevăzută instalarea de containere și vehicule pentru colectarea mixtă și separată.

În cazul semnării împrumutului-cadru, se va oferi și componenta de grant din cadrul Fondului Trust pentru Asistenţa Tehnică al Parteneriatului Estic, de 10 milioane de euro, pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și oferirea soluțiilor pe termen lung la nivel regional și suportului ulterior în implementarea proiectelor regionale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.