Moldova va depune eforturi pentru menținerea dialogului cu Tiraspol

Republica Moldova va depune eforturi pentru menținerea tuturor canalelor de dialog deschise și funcționale cu regiunea transnistreană, cu concentrare pe procesul de implementare a înțelegerilor agreate anterior și convenirea unor soluții pragmatice la celelalte subiecte actuale de pe agenda negocierilor. Prioritățile pentru anul 2018 și acțiunile ce urmează a fi întreprinse în acest sens au fost prezentate marți, 16 ianuarie, la reuniunea Sub-comitetului din cadrul Comitetului de Monitorizare al Adunării parlamentare a Consiliului Europei (APCE) privind conflictele dintre statele membre ale Consiliului Europei, Paris, Franța, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de către Biroul politici de reintegrare, prioritățile Moldovei în reglementarea transnistreană țin de mobilizarea partenerilor externi pentru sprijinirea procesului de reglementare, inițierea unor noi măsuri pozitive în raport cu populația de pe ambele maluri ale Nistrului, dar și realizarea acțiunilor menite să asigure protecția drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Delegația Republicii Moldova a fost condusă de către președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat, Marian Lupu. Din delegație au mai făcut parte președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Comuniștilor, Inna Șupac, și șeful Biroului politici de reintegrare, Gheorghe Bălan.

O inițiativă similară, cu intenția de a asigura și prezența reprezentanților Tiraspolului la lucrările Sub-comitetului, din 21 septembrie 2015, nu a fost realizată în formatul preconizat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.