Moldova va contracta direct 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac produs de China

Comitetul de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 va contracta direct 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de Sinovac, după stabilirea tuturor condițiilor de contractare. Decizia a fost luată după ce, în cadrul ședinței de astăzi a Comitetului, a fost examinată oferta producătorului acestui vaccin, singurul producător care a răspuns solicitărilor adresate producătorilor de vaccin de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS).

Într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și protecției Sociale (MSMPS) se menționează că vaccinul CoronaVac este aprobat în 17 țări, inclusiv în Ucraina. Se administrează intramuscular, în 2 doze, la un interval de 28 de zile. Acesta se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius. Autoritățile din medicină nu specifică cu ce preț Republica Moldova va procura vaccinul.

Vaccinul CoronaVac, produs de Sinovac nu este omologat la această etapă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și nici nu este autorizat de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.