Moldova și Rusia intenționează să acționeze pentru a elimina barierele comerciale

Intenția de a întreprinde acțiuni substanțiale pentru a fi eliminate barierele în calea comerțului și de a crea condiții prielnice în acest sens au fost confirmată în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, care s-a reunit pe 18 și 19 septembrie la Chișinău, transmite IPN.

„La ședințele comisiei au participat înalți funcționari ai ministerelor, departamentelor și a altor organe executive din Republica Moldova și Federația Rusă, iar în calitate de observatori în componența delegației moldovenești au fost incluși și experții de profil de la Tiraspol”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei și infrastructurii.

Sursa citată precizează că în cadrul dialogului la nivel de președinți și raportori din partea fiecărei delegații a fost salutată reluarea activităților Comisiei după o pauză de aproximativ trei ani. La fel, a fost remarcată disponibilitatea avansării cooperării la noi niveluri axate pe calitate și rezultate concrete.

Până în prezent, între Republica Moldova şi Federația Rusă au fost semnate 169 de tratate în cele mai diverse domenii. Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Federația Rusă în ianuarie – iunie 2019 a fost de 462,9 milioane de dolari, cu 7,4% mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului 2018. Exportul este de 114,45 milioane de dolari, iar importul – 348,46 milioane de dolari.

Ședința plenară a Comisiei a fost prezidată de Vasilii Şova, viceprim-ministru, președinte al părții moldovenești, și Dmitri Patrușev, președinte al părții ruse, ministru al agriculturii al Federației Ruse.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.