Moldova și Georgia au semnat Convenția pentru evitarea dublei impuneri

Convenția pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale a fost semnată miercuri, 29 noiembrie, la Tbilisi, în cadrul vizitei premierului Pavel Filip în Georgia.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, Convenția a fost semnată pentru a susține dezvoltarea colaborării dintre comunitățile de business și a stimula investițiile în economiile celor două state. Anul viitor, la Chișinău, ar urma să fie organizat un forum cu participarea oamenilor de afaceri din Moldova și Georgia.

La Tbilisi a fost semnat și Programul de cooperare între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova şi Ministerul Culturii și Protecției Monumentelor al Georgiei pentru 2018-2021. Programul prevede consolidarea relațiilor interuniversitare, încurajarea mobilității academice a studenților și profesorilor, participarea în comun la programele europene de cercetare şi inovare.

În cadrul vizitei, Pavel Filip a avut o întrevedere cu omologul său Giorgi Kvirikashvili. Premierii s-au referit la dezvoltarea colaborării în domeniul comercial-economic, al turismului, în sfera cultural-umanitară. Oficialii au menționat că Republica Moldova și Georgia au priorități comune în relația cu UE și este important de a împărtăși experiența și bunele practici. „Am convenit să avem o colaborare și mai bună pe acest segment. Împreună reprezentăm mai multă forță și acest lucru ne va ajuta în realizarea obiectivelor propuse”, a mai spus Pavel Filip.

Pavel Filip l-a invitat pe premierul Georgiei să efectueze o vizită în Republica Moldova. Premierii au convenit să fie organizate pe viitor Zilele Culturii Republicii Moldova la Tbilisi şi Zilele Culturii Georgiei la Chişinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.