Moldova pregătește pentru Ucraina un pachet umanitar cu produse medicale

Republica Moldova pregătește un pachet umanitar cu produse medicale – medicamente și echipamente – pentru a-l oferi Ucrainei. Mai devreme, a fost oferit un ajutor umanitar în mărime de circa 1,2 milioane de euro regiunilor Vinița și Odesa. Despre aceasta a discutat președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a avut o întrevedere la Kiev cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, transmite IPN.

În cadrul întrevederii, Igor Grosu i-a reiterat omologului său solidaritatea Moldovei și a întregului popor moldav față de Ucraina. „De la începutul războiului, țara noastră a condamnat cu fermitate agresiunea militară a Federației Ruse și a exprimat deplina susținere pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a notat șeful legislativului, citat într-un comunicat de presă.

Igor Grosu, care se află în Ucraina împreună cu deputatul Lilian Carp, a vizitat și localitățile Bucea, Gostomel și Irpin. „Acest război trebuie oprit, iar crimele de război investigate și pedepsite. Ucraina în fața întregii lumi astăzi este o întruchipare a curajului și a determinării de a-și apăra valorile și dreptul de a-și alege viitorul”, a mai spus Igor Grosu.

Acesta le-a comunicat oficialilor ucraineni despre disponibilitatea Republicii Moldova de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru deminarea teritoriului minat, astfel ca populația civilă să se simtă în siguranță.

Președintele Parlamentului a subliniat faptul că Moldova, din prima zi de război, este alături de Ucraina și cetățenii săi care fug din calea urgiei. Aproape jumătate de milion de refugiați din Ucraina au intrat pe teritoriul Republicii Moldova, iar o sută de mii de refugiați se află actualmente în Moldova. Circa două mii de copii din Ucraina sunt înscriși în instituțiile de educație generală ale țării.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.