Moldova poate rămâne fără cei mai buni sportivi

Un nou scandal zguduie sportul moldovenesc. După halterofili, şi liderii lotului naţional de judo ar fi dispuşi să evolueze pentru altă ţară.

„Avem o problemă gravă la lotul de judo, care are un nou antrenor. Patru sportivi, printre care Sergiu Toma, Ion Remarenco şi Vadim Bocan, alături de fostul antrenor al naţionalei, Vasile Colţa, au plecat într-un cantonament de pregătire în Uzbekistan, dar avem suspiciuni că ei vor să evolueze pentru altă ţară”, a declarat ministrul tineretului şi sportului în exerciţiu, Octavian Ţâcu, citat de IPN.

Medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, halterofila Cristina Iovu, dar şi Iurie Dudoglo se află de mai mult timp în Azerbaidjan, ţară pentru care şi-ar dori să evolueze. „În cazul lui Dudoglo şi Iovu, ei n-au semnat nimic în privinţa transferului şi eu am dispus sistarea acordării burselor pentru aceşti sportivi”, a declarat Ţâcu.

Pentru a evita pe viitor astfel de situaţii, Ministerul Tineretului şi Sportului intenţionează să semneze contracte cu sportivii finanţaţi de stat.

Nedumerirea ministrului este şi mare în condiţiile în care, cei mai buni judocani şi halterofili moldoveni nu vor evolua la campionatele europene din acest an. „Nu înţeleg cum anumiţi sportivi de valoare, care sunt finanţaţi de către stat, nu participă la competiţii majore” a menţionat ministrul.

Europenele de judo vor va avea loc în Ungaria, la sfârşitul lunii aprilie, iar campionatul continental de haltere demarează luni, 8 aprilie, în Albania.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.