Moldova ocupă locul 125 în clasamentul FIFA

Naţionala de fotbal a Moldovei a urcat 9 poziţii în clasamentul mondial al ţărilor, publicat joi, 4 iulie, de Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA). Conform ierarhiei, tricolorii ocupă locul 125, cu 256 puncte, transmite IPN.

Luna trecută, naţionala Moldovei a obţinut un rezultat de egalitate, scor 1-1, acasă cu Polonia în preliminariile CM 2014 şi a învins Kârâgzstanul într-un meci amical, scor 2-1. Următoarea partidă, una amicală, jucătorii pregătiți de Ion Caras o vor disputa pe teren propriu, pe 14 august, cu Andorra.

Dintre adversarele Moldovei în campania de calificare, Anglia are în continuare cea mai bună clasare, locul 15. Muntenegru şi Ucraina împart locul 28, Polonia a căzut pe 75, în timp ce San Marino – rămâne ultima, 207.

Reprezentativa Senegalului a înregistrat cel mai spectaculos salt în luna iunie. Selecţionata africană a urcat 25 de locuri şi se situează acum pe 74. La polul opus se regăseşte Republica Africană Centrală, care a pierdut 30  poziţii.

Lider în clasamentul FIFA este campioana europeană şi mondială, Spania. Podiumul este completat de selecţionatele Germaniei şi în premieră, Columbia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.