Moldova inițiază procedura de procurare a vaccinului prin mecanismul de cost-sharing

Republica Moldova inițiază procedura de procurare a vaccinului împotriva COVID-19 prin mecanismul de cost-sharing, lansat de platforma COVAX. Prețul per doză a fost estimat la 7 dolari, care include cheltuielile de transport, taxele de procurare și alte taxe. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale urmează să informeze până pe 26 aprilie curent, despre cantitatea de vaccin care va fi procurată în anul 2021, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al MSMPS.

Într-o scrisoare oficială, Platforma COVAX a informat MSMPS că livrarea vaccinului se va face în funcție de stocurile disponibile, iar platforma COVAX va comunica despre cantitatea de doze disponibile pentru a fi livrate pe parcursul anului 2021.

La data de 30 decembrie 2020, MSMPS a remis către COVAX, cererea prin care a solicitat acoperirea a 50% din populație cu doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 20% oferite gratuit, iar 30% prin intermediul mecanismului de cost-sharing cu prețuri preferențiale acordate Republicii Moldova.

Mecanismul de cost-sharing vine să faciliteze accesul echitabil la vaccin, adițional la dozele oferite gratuit pentru 20% din populația țării, pentru a spori gradul de acoperire a populației cu vaccin împotriva COVID-19.

Până astăzi, prin intermediul platformei COVAX au fost livrate Republicii Moldova, gratuit, 14 400 de doze Vaxzevria (AstraZeneca) și 24 570 de doze Pfizer, iar la sfârșitul lunii aprilie vor fi recepționate încă 48 000 de doze Vaxzevria (AstraZeneca).

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.